Párkapcsolat az asztrológiában

Tapasztalatom szerint minden párnak szüksége volna asztrológiai tanácsadásra, mielőtt hosszú távú terveket szövögetnének egymással.
Az nem látható a képletekből, hogy együtt maradnak-e, vagy sem, életvégig tart-e, vagy sem, hiszen ez egyéb dolgok függvénye, de minden más igen.
Baráti körömben szerencsére többen már eljutottak odáig, hogy ha új ismeretséget kötnek, azonnal megkérdeznek, van-e jövője a kapcsolatnak, érdemes-e egyáltalán foglalkozni vele, vagy csak futó kaland az egész, esetleg annak sem jó.
Légyen ez bárminemű kapcsolat, nem csak szerelmi.
A tradicionális asztrológia szerint elsőként az Ascendens, Nap, házak, uralkodó bolygók kapcsolatának sorrendiségében nézzük a dolgokat, de nagyon fontos az is, hogy mennyi és milyen jellegű fényszögeik vannak a párnak. Minél több, annál több dolguk van egymással, és minél vegyesebb - jó, illetve rossz - fényszög van, annál impulzívabb, élettel telibb a kapcsolat.
Ezután nézem a karmára utaló jelzések, azaz, hogy mi dolguk van egymással a párnak.
Ahhoz, hogy tartósan és kiegyensúlyozottan működjön egy párkapcsolat, szükség van arra, hogy jól tudjanak kommunikálni egymással, támogassák egymást céljaik elérésében, vágyaik harmonizáljanak, legyenek képesek egymásnak kimutatni érzelmeiket, és ugyan a végére hagytam, de az elsők között van a jó, minőségi szexualitás. Enélkül ugyanis bármilyen jó is egy kapcsolat, előbb-utóbb fellépnek a feszültségek, mert két felnőtt ember kielégítetlen nemi étvágya hamar egy harmadik, negyedik, vagy sokadik karjába sodorja a feleket, vagy, ha nem, akkor boldogtalanság, frusztráltság, békétlenség, szakítás a vége.

De ugyanúgy kellenek a negatív fényszögek, mint a pozitívak, hiszen minden találkozás azért jön létre, hogy tanuljunk egymástól magunkról. Dolgozni kell tehát egy kapcsolaton, minden nap, olyan nincs, hogy önjáró egy kapcsolat. Maguktól nem rendeződnek a dolgok.

Tudni kell, hogy a születési képlet azt a pillanatot ábrázolja, amikor a világra jöttünk. Ami a horoszkópban van, azok lehetőségek, hajlamok, tendenciák. A lehetőségekkel élni kell, a hajlamokat, ha pozitívak erősíteni, ha negatívakat gyengíteni, a tendenciákat felmérni, magunkévá tenni.
Ennek ellenére gyakran azt hallom, na én ilyen vagyok, megmondta a horoszkópom is, ez van.
NEM!
Megmondta a horoszkópod, igen, de ez azt jelenti, hogy min kell változtatnod, hogy boldog légy. Azt is megmondja, mivé lehetsz, ha a legmagasabb szintjét éled a jegyednek, képletednek. És azt is, mivé lehetsz, ha a legalacsonyabb szintjét.

Párkapcsolati analízisnél pedig rávilágít, hogy hol tudtok a legjobban együttműködni, miben és hogyan tudjátok egymást támogatni.
Ha kevés a fényszög, persze még lehet jó a kapcsolat, de ha nincs a tartósságra utaló jelzés, akkor a szerelem elmúltával vége lesz a történetnek. Ha van tartósító bolygókapcsolat, akkor is vége lehet, csak sokkal-sokkal nehezebb az elválás, mondhatni sosem fognak elszakadni egymástól. Ha fizikailag igen, lelkiekben nehéz lesz a szakadás.
Látni lehet a képletekből, hogy a szerelem elmúltával van-e esély rá, hogy együtt marad a pár, meg tudják-e élni a mindennapokat, vagy csak erős vonzalom, rövid ideig tartó lángolás a kapcsolat.

Szerintem a legizgalmasabb része az asztrológiának két ember képletének összevetése. Láttam már olyat, amikor 15 évet élt le együtt egy pár, alig 4-5 fényszöggel, azok is negatívak. Nem is értettem, hogy bírták együtt, aztán persze kiderült benyeléssel, szőnyeg alá söpréssel, depresszióval, boldogtalansággal, kis félrelépésekkel...

De olyan is volt, ahol órákig voltam képes beszélni nekik arról, mi mindenre lesznek képesek együtt, mit, hogyan tudnak felfedezni, kiaknázni magukban és egymásban.

Beszéltem házaspárral, akik előző horoszkópelemzés nélkül is tudták mi a dolguk egymással, ledolgozták egymással a karmájukat. Azért jöttek el hozzám, hogy érdemes-e még együtt maradniuk, mert úgy érzik, már kimerült a kapcsolat. Békében el tudtak válni, és tovább menni útjukon, a boldogságot keresve.
Na, ők mély nyomot hagytak bennem, és megerősítettek, hogy van értelme a munkámnak. Nagyon ritka ajándék: együtt voltak bizonyos ideig, szerették egymást úgy, ahogy kellett, addig, amíg kellett, gyermekeik születtek, akiket imádtak. Amikor pedig már mindketten érezték, hogy nincs több tartalék a kapcsolatukban, egymásnak megköszönve az elmúlt éveket, jó barátságban maradva elváltak.
Mindketten új kapcsolatban élnek, és boldogok.
Na, ők mély nyomot hagytak bennem, és megerősítettek, hogy van értelme a munkámnak.

Aztán persze látom a vergődéseket is, lényeges dolgok hiányoznak a kapcsolatból, és mehetnek szexológustól kezdve bármilyen párkapcsolati terápiára, a dolgok ideig-óráig változnak csak, egész egyszerűen azért, mert két nem összeillő ember próbálja meg körömszakadtáig a kezdeti szerelemre alapozni a már amúgy igencsak megtépázott kapcsolatot.
Hivatkozva gyerekekre, vagyonra, közös elmúlt évekre. Inkább ragaszkodva mindehhez persze, és rettegve a jövőtől.
Mert a rossz is jobb, mint a bizonytalan jövő, az egyedül maradás réme.
Pedig akinek a képletében nincs egyértelmű utalás a magányos életre, az nem is marad egyedül.
Tudatos döntés kérdése: akarok-e magam mellé valakit, vagy sem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Karma

Sötétség, Sátán, Lucifer, Ördög

A segítőnek ki segít?