Kihasználásról ismét, egy jó kis recept ellene

A múlt heti statisztikából azt látom, hogy a Kihasználás című írásomat olvastátok a legtöbbször.
Tehát gond van ezen a területen.
Gondolom nem mondok újat azzal, hogy amire fókuszáljuk a figyelmünket, magyarán amin sokat jár az agyunk, gyakran van gondolkodásunk homlokterében, vagy mindegy hogyan fogalmazom, azon dologgal kapcsolatban vonzzuk be a hasonló történeteket, mintegy "véletlenül". A rutinos vonzók, akik már tudják, hogy nem nyavalyogni kell, hanem a megoldást keresni, azaz nem a miérten, hanem a hogyanon gondolkodnak, nekik hamarost megjön a megoldás, csak észre kell venni, nyitott szemmel, füllel mászkálni.

Az elmúlt napokban kicsit megint beelegeltem, mert úgy éreztem csak adok, adok, nyújtom a kisujjamat és berántanak az egész karomnál fogva, szóval elmerengtem mit csinálok rosszul, és hogyan változtathatnék.
Azért gondoltam, hogy nem jól bánok az energiáimmal, mert egyre rosszabbul éreztem magam a bőrömben, tehát egyértelmű volt, hogy rossz irányt vettem.
Sajnos, az úgynevezett "szófogadó" típusba tartozom - ezt tegnap hallottam magamról egyébként -, ami azt is magában foglalja, hogy nehezen mondok nemet és ezt elég gyakran ki is használják, ami engem egyre feszültebbé tesz.

Na jó, nem csűröm-csavarom tovább: megoldást kerestem, és találtam is. Nem a saját kútfőmből, és remélem a Forrás nem haragszik meg rám, ha továbbadom ezt a nagyon jó kis receptet, aminek elkészítésekor felszabadul egy csomó energiád, amit eddig szétforgácsoltál, azzal, hogy nem akarsz nemet mondani, mert meg akarsz felelni, mert félsz, hogy mit gondolnak rólad, ha nemet mondasz, félsz, hogy majd nem fognak szeretni, ha nemet mondasz, félsz, hogy ha határokat szabsz, mi lesz majd abból...

Szóval elkezdesz határozottan kiállni magadért, csendben, nyugodtan, nem hepciáskodva és hőbörögve, hanem kedvesen, és mosolyogva, de határozottan. Rengeteg energiád marad magadra, és másokra, azokra, akik fontosak, akiket szeretsz, és akik TÉNYLEG szeretnek téged, tenmagadért, akik emelik a rezgésszintedet, és akiket te is fel tudsz emelni, akiknek érdemes adni, és akiktől érdemes kapni.
Önvédelem, mert az emberek úgy működnek, mint a vámpírok: akiknek nincs, vagy kevés az energiája, önbizalma, önértékelése, bizonytalan, tele van kétellyel, gyenge és elesett, hihetetlen módon képes rácuppanni arra, akinek van energiája, tudása, sugárzik, és szeret.
Szóval egyre több a parazita, mert rettenetesen kimerültek az emberek, és eszeveszetten vágynak a kapaszkodókra.
Ami néhány esetben én vagyok.
Persze, értem én, értem, tudom, hogy ez a dolgom ebben az életemben, de tényleg kell egy határt húzni, mert néha olyan, mintha szétcincálnának.
És ha darabokban leszek, senkinek sem válok hasznára, nem tudom teljesíteni ezen életbeli kötelességemet, tehát muszáj magam egyben tartani a magam és azok számára, akiknek VALÓBAN szükségük van a segítségemre.
A módszer tehát a következő: írj egy listát MINDEN emberről, akit ismersz. Ez nagyjából százötven fő, ennyit tud az agyunk kezelni. Mindenkit: rokon, barát, szomszéd, a sarki zöldséges, bárki, akit ismersz.
Ha végeztél, írd a neveik mellé 1 ezredmillimétertől húszezer kilométerig, hogy milyen távolságban vannak tőled. Nem földrajzilag persze, hanem képzeletben: mennyire engeded közel, vagy mennyire tartod távol magadtól. Szép kis feladat lesz, viszont megéri, mert krízishelyzetben nem érhet meglepetés. Tudod, kit hol kezelj, kinek hol a helye, ki az, akit beengedsz a személyes szférádba, aurádba, nevezd, ahogy akarod, idődet, energiádat nem sajnálod rá, és ki az, akire csak tíz perced jut a buszmegállóban, mondjuk.
Annak aki ezen írás olvasása közben a másik oldalon érzi magát, azaz nem az enerigadús, hanem a megcsappantabbak között, nos, annak elnézését kérem. Az ő számára talán gondolatébresztő lesz, és elmereng azon, hogy előbb-utóbb mindenki lerázza magáról a szipkázót, és nem marad senki körülötte.
Az emberek, ha kevéssé spirituálisak is, érzik a másikon, hogy mikor elég.
Elég a panaszáradatból, a szerencsétlenkedésből, az örökös elégedetlenkedésből, a szenvelgés hallgatásából. Lassan elmaradnak a barátok, és már a családnak is nyűg, mert már szánalom, sajnálat sincs, csak vállrángatás.
Egyre többször elhangzik a "szedd már össze magad" felszólító mondat.
Ha nem kezdünk el ugyanis segíteni magunkon, nem csak a Jóisten nem segít, hanem azok is elfordulnak, akik eddig mellettünk álltak.
És tényleg ez a megoldás egyébként: szedd már össze széthullott darabjaidat, énedet, lelkedet, gondolataidat, rakd egybe magad, és ne kívülről keresd a megoldást, megváltást, hogy mondjon már valaki valami okosat - amit persze úgysem hallgatsz meg, mert ugyebár a te eseted más, neked valami külön megoldás kellene -, hanem figyelj befelé.
MINDEN megoldás ott van benned, csak halld már meg.
Ha pedig eléd dob a Sors valakit, aki számodra hiteles, és elfogadod, akkor hallgass rá.
Úgysem mondja meg, hogy mit csinálj, mert az a te dolgod. Csak mondjuk elindít benned egy gondolatfolyamatot, mutat néhány kiutat, felpiszkálja azokat az érzéseket, amiket elnyomsz magadban, amire azt mondod, éreztem én, hogy így van, DE..., és ennyi.
Ha úgy érzed kevés amit kaptál, keress mást.
Ha úgy érzed megtaláltad, mondd: Heuréka, és fogadd el, hogy most fenéken billentettek egy kicsit, hogy kaptál egy löketet, hogy legyen erőd a következő lépés megtételéhez.
Aki viszont hajlandó tenni magáért valamit, annak egyre többet adnak Fentről is, és itt a Földön is egyre többen állnak mellé segítő szándékkal.
És amikor már majd nagyon sok energiája lesz, osztogassa csak nyugodtan, de úgy, hogy maradjon önmagának is.
Ennek egyik módja, ha megírja listáját, és mindenkit megtanul a saját helyén kezelni. Mindenki úgysem szerethet.
De akit közel engedsz magadhoz, engedd, hogy szeressen, és te is szeresd, mert ahol igazi szeretet van, ott nincs kihasználás.

Megjegyzések

  1. KÖSZÖNÖM ezt a bejegyzést!

    VálaszTörlés
  2. Hát nagyon szívesen, máskor is! :)))

    VálaszTörlés
  3. Egyszerűen nem értem az embereket! Van egy ismerős, aki saját bevallása szerint azért nem tud kapcsolatot létesíteni, mert őt mindig kihasználják és nem tud ez ellen tenni. Erre én felbuzdulva (annak ellenére, hogy tudom, hogy teljesen elzárkózik mindenféle "másfajta" állásponttól) jeleztem, hogy elküldöm a Blogbejegyzésedet, csak olvasásra. NEM!!! neki nem kell semmi! Hiába mondtam, hogy egy könyvet is elovas és azt tesz belőle magáévá, amit akar, vagy jónak lát, ha nme tetszik leteszi és nem olvassa tovább, tehát ártaninem árt, de ő inkább nem:( Mondd miért akarok én segíteni másokon, ha ők nem akarják a kisujjukat sem mozdítani. Most mondjam, hogy akkor maradjon egyedül? Nem mondom! De többet ne várja, hogy segítsek! Bocsánat, de felháborodtam!
    Imádom a bejegyzéseidet!!!:)))

    VálaszTörlés
  4. Türelem, Ildike, türelem... :))) Azon kívül, amit mondtál, nem is kell többet. Ha ennyire elzárkózik, akkor ragaszkodik az állapotához. Nem kell azt hinnünk, hogy ami szerintünk jó, az másnak is. Mi már előrébb vagyunk egy kicsit, de emlékezzünk arra, hogy milyenek voltunk mi is az út elején... Sokan vannak, akik még nem értették meg, hogy könnyebb, ha a Sorssal kézenfogva mennek, mintha vonszoltatnák magukat. Szegényke, a maga által épített börtönében vergődik. Lásd meg benne azt a szomorú kislányt, aki annyira fél, hogy nem mer elindulni egyedül az úton. (Az Útkeresésben írtam erről, nem olyan egyszerű változtatni a biztos rosszat a bizonytalanért.) Kérd az Égieket, hogy világosítsák meg mielőbb az elméjét, aztán engedd el. Nem tudunk és nem is kell mindenkit megmenteni, csak annak segíts, aki kéri. És ne törekedj arra, hogy megértsd. Háborogj csak, de aztán nyugodj meg. Sose vedd magadra más terhét. Csak fogadd el, hogy ő még ott tart, ahol. De ha egyszer mégis kéri, igenis segíts neki.

    VálaszTörlés
  5. Tetszett mind a két írás.

    Nekem is mindig utólag jött / jön/ le, hol volt a határ. Tényleg tudatosabbnak kell lenni. Attól még szeretjük őket, ha nem teszünk meg mindent nekik, és nem leszünk önkéntesen a mosogatórongyuk.:)

    Meg kell tanulni nemet mondani, a saját érdekünkben is.

    Mert az is iagz, akinek túl sokat segítenek, maga is szerencsétlenné és kiszolgáltatottá válik egy idő után.

    Szóval, észnél kell lenni. Mindig időben jelez a belső óra, csak végre kell hajtani az "utasításait". :)

    Köszönöm az emlékeztetést.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Karma

Sötétség, Sátán, Lucifer, Ördög

In Memoriam Sári