Spirituális gőg

Minden erőmet és TUDATOSSÁG-omat összeszedem, hogy ez az írás ne váljon dühödt kirohanássá, mert nem az a célom. Csak szomorúságomnak adnék hangot, ami bizonyos "kollégák" megnyilvánulásai miatt van.

Az elmúlt egy napon belül kétszer is szembesültem a ténnyel, mely szerint magukat asztrológusnak nevező emberek olyan kinyilatkoztatásokat tesznek, amellyel a hozzájuk forduló segítségkérőket a lehető legnagyobb bizonytalanságba, kétségbeesésbe, félelembe taszították.
Én meg tegyem helyre, amit ők elrontottak... :(((
Ami persze az én szempontomból nem baj, hiszen mindenből és minden által csak az én tudásom lesz gazdagabb, de a hozzám fordulók szempontjából igenis baj.
Egyrészt, mert nem segítséget kaptak, hanem még rosszabbul érzik magukat, másrészt hitelét veszti szemükben a legősibb tudomány, az asztrológia. Ami viszont már igenis nagyon nagy baj, és vétek, tekintve azt, hogy hiába is éli újra virágkorát manapság, a napilapoknak és a habos-babos-csajos újságokban írottaknak köszönhetően ugyanannyira szemétté lesz, és hiteltelen az egész.
Elképzelem a tisztelt kollégát, ahogy ott ül a gép előtt, és unalmában nézegeti a barátai, ismerősei képleteit, és kutakodik a tranzitokban, solarokban, majd, ha végre felfedez valamit, kapja a telefont és felhívja az amúgy is hipochondriától szenvedő ismerősét, hogy vészmadárként elhuhoghassa neki: vigyázz, mert most 16. és 25. között félre fognak diagnosztizálni!
Vagy a másik, aki állítólag harminc éves asztrológiai gyakorlattal végítéletet hirdet egy párkapcsolat jövőjét illetően, mert néhány év múlva lát egy negatív bolygóállást a párkészletben.
Persze az én naivitásomat tükrözi, hogy azt gondolom, aki beleveti magát az asztrológia tudományába kellően felkészült pszichológiai szempontból, vagy legalább ráérez, kellő empátiával rendelkezik ahhoz, hogy kinek mit és hogyan kell, lehet tálalni.
Miért is várnám el, hogy képesek volnának egójukat csendre inteni, és nem fitogtatni háromszor hat órában szerzett sekélyes asztrológiai tudásukat, kiélve, utat engedve spirituális gőgjüknek, kockára téve ezzel azt, hogy a hozzájuk segítségért forduló embert a földbe döngölik.
A világért sem mondanák ki, ha egy kérdésre nem tudják a választ: NEM TUDOM.
Tévedés azt hinni, hogy aki bármely okkult dologgal foglalkozik, az mindent tud. Mivel emberek csinálják ezt is, fennáll a tévedés lehetősége.

Az asztrológia olyan tudomány, amit életvégig kell tanulni, és itt hangsúlyozom a tanulás szót!
És nem a tévedés lehetősége a lényeg, hanem, hogy ha valamiben nem vagyunk biztosak, arról ne beszéljünk, ne állítsuk tényként, és száz százalékos biztonsággal. Nagyon fontos ez, mert az emberek többsége nem elég TUDATOS, nem tudja, hogy milyen módon lehet manipulálni, programozni őt.
Tulajdonképpen szerencsésnek is érezhetem magam, amiért mások hibáját nekem kell helyrehozni, mert végtelenül sokat tanulok belőle, de mondom, ez önös szempont.

Van a szomszéd faluban egy ember, története szájról szájra terjed.
10 évvel ezelőtt egy orvos megmondta neki, hogy egy hónapja van hátra. Emberünk eladta a házát, felszámolta mindenét, egy hónap alatt gyakorlatilag felélte és elosztogatta a vagyonát, mondván minek őrizgesse ugyebár.
Azóta albérletben nyomorog, napjai nagy részét a kocsmában tölti, mások szánalmából él, illetve megtapasztalta milyen másokat segíteni, a Vöröskeresztnek dolgozik.
És tíz éve várja a halált.
Szóval azt akarom ezzel kinyögni, hogy minden szakmában elkaphatja az embert a gőg, nem csak a spiriben, de úgy gondolnám én, naivan, hogy aki spirituális beállítottságú, annak az embert, mint olyat, egészben kellene figyelembe venni, önmagát, egóját, gőgjét az évek elteltével egyre inkább háttérbe szorítva valódi segítséget nyújtani, és csak akkor, ha kérik!

"A bölcs arról ismerszik meg, hogy hallgat."

Az egyre több tudásnak egyre nagyobb szerénységgel és bölcsességgel kellene együtt járnia, azaz meg kéne tanulni hallgatni, illetve nagyon megválogatni a szavainkat. Én nem mondom azt, hogy egy idő után nem fejlődik ki az emberben a megérzés képessége. Én is gyakran ÉRZEM, hogy mi lesz emberekkel, kapcsolatokkal. Sőt néha magam is megijedek attól, amit "látok", néha nyomasztó a jövőbe látni, majd megtapasztalni, hogy igazam van. Néha azt gondolom, bár ne volnának ilyen jók a megérzéseim, mind a magam, mind mások életével kapcsolatban, ám mégis van bennem egy nagyon erős hálaérzet azért az ösztönös tudásért, amit kaptam az Égiektől.
Nekem már csak annyi a dolgom, hogy mások és a magam hasznára fordítsam, illetve gyarapítsam a tudást, amennyire csak képes vagyok rá.
És persze annyi, hogy megtanultam hallgatni is, vagy legalábbis időben szólni, akkor is keveset, pont annyit, amennyit még elbír a másik.

Megjegyzések

  1. Erre mondta, igen bölcs pszichológus-jógaoktatóm; mind pszichológiával, mind asztrológiával, csak egy bizonyos kor után, nem kevés élettapasztalat, bölcsesség, és nem utolsósorban tudatosság megszerzése után lenne szabad foglalkozni. Az egó igen kártékony jószág. Tudni kell vele bánni.

    VálaszTörlés
  2. Igaza van. Az ego akkor kártékony jószág, ha engedjük a fejünkre nőni. Ha szolgánkká tesszük, nagyon hasznos, sőt nélkülözhetetlen társ, hiszen ő küld ki a konyhába, ha enned kell, vagy megvéd, hogy ne tégy kárt magadban. A baj akkor van, ha mi szolgáljuk őt, és nem fordítva. Sajnos a többség saját egója szolgája.

    VálaszTörlés
  3. Az ego latinul "én"-t jelent.Számomra az egó egy eszköz, ami tud nagyon rosszul és nagyon jól is működni. Ha megtanultad használni, segíthet, ha nem tudod kezelni, földhöz nyomhat.
    Segíthet kifejezni magadat, létrehozhatsz vele sok szép, jó és nagy dolgot. Néha szükség van rá hogy növekedhess bizonyos irányokba, és néha eljön az idő hogy megtanuld leépíteni, mert néha le kell építeni, hogy azt a teret amit létrehozott, mással töltsük meg.Tehát mi a konklúzió? Az egóval egyszerűen bánni kell tudni aminek megtanulásához lehet ,hogy egy élet is kevés.

    VálaszTörlés
  4. Mesterem szerint az egot 28 éves korunkig kell felépíteni, és utána szép lassan lebontani. Ez a mi világunkban nem azt jelenti, hogy egótlanul élj, és mindeni kapcarongya légy. Hanem azt, hogy a szellemed vezetésére bízd magad és ne az egód által légy "megvezetve". Ha nekilátsz 28 éves korodban, néhány év alatt sikerül kellően uralmad alá hajtani. Később is sikerül, csak TUDATOSSÁG kell hozzá.

    VálaszTörlés
  5. És ez az a tudatosság amit tanulnunk kell.

    VálaszTörlés
  6. Milyen érdekes, én is kb 30 évesen indultam el "befelé". De ehhez egy olyan trauma kellett az egómnak, hogy csak onnantól kezdve volt képes elkezdeni átengedni a terepet az Én-nek. Mindennek megvan az értelme és az oka, csak tényleg a legfontosabb hogy tudjuk tudatosítani azt.

    VálaszTörlés
  7. Szellemet, vagy önvalót akartál írni nem? Az ego az én. :) De mindegy, értjük! A tudatosság nem olyan nehéz ám, csak figyelem kell hozzá, eleinte napi 24 órában... :))) hamar bele lehet jönni, csak döntés kérdése, hogy mostantól figyelek, és minden tettemben benne vagyok, a jelenben! És már meg is van a TUDATOSSÁG.

    VálaszTörlés
  8. Egyik könyvben így írják a másikban úgy. A fő, hogy érthető.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Karma

Sötétség, Sátán, Lucifer, Ördög

In Memoriam Sári