Vonzás Törvénye

Számos könyv és internetes oldal szól a Vonzás Törvényéről.
Amit volt szerencsém olvasni, mindegyik állítja, nagyon egyszerű, és könnyű dologról van szó.
Na persze.
Ez is pontosan olyan, mint pl. a vezetés: amikor először próbálod bénázol, és kizártnak tartod, hogy ennyi mindenre egyszerre képes legyél figyelni, de néhány év után már félálomban is tudsz autót vezetni, gond nélkül, sőt már beszélgetni, rádiót hallgatni, ne adj Isten telefonálni, cigarettázni, gyerek orrát törölgetni, mi több, sminkelni is képes vagy vezetés közben. Mindezt akár egyszerre is. No nem biztatok senkit arra, hogy kipróbálja ezeket, csak durva hasonlatként hoztam fel.
Nem, nem egyszerű az agyadat más üzemmódba kapcsolni.
Ha tegnap még a totális depresszió ült rajtad, nem voltak színek, minden sötét volt, halmozódnak a sárga csekkek, a férjed alkoholista lesz lassan a gondok súlya alatt, kamasz gyereked idegenként jön-megy körülötted a lakásban, betegségtünetek teszik elviselhetetlenné napjaidat, a munkahelyeden is rezeg a léc, ez esetben képtelenség, hogy másnap reggel úgy ébredj: minden, ami történik velem az én épülésemet szolgálja, elindultam a gazdagsághoz vezető úton, szerető család vesz körül, és egészséges vagyok... Nem, ez nem ilyen egyszerű.
Még akkor sem, ha ezt akarják velünk elhitetni. Van, akinek sikerül, de a többségnek nem megy egyik pillanatról a másikra. Szokások, meggyőződések, hitrendszerek hagymahéjait kell magunkról lehántogatni, hogy eljussunk saját belső lényünkig, ahol már tényleg minden olyan egyszerű, mint egy raklap.
De a többségünk messze nem tökéletes, saját rögeszméi, kétségei, félelmei hálójában vergődik, akinek pedig fogcsikorgatósan nehéz a változtatás.
De a jó hír az, hogy megtanulható, begyakorolható, és bizony az életed részévé válik meglehetőst gyorsan.
A titka annyi, hogy el kell kezdeni.
Csak egy apró változás ma, és mássá lesz a holnap.
Ha elindulsz a rögös úton, fáradtságod elnyeri méltó jutalmát, ebben biztos lehetsz. Méghozzá tartósan, hosszú évekre biztosítod a jól-létedet.
Én tudom, hogy marha nehéz elkezdeni.
Marha nehéz reggel felkelni pont olyan fáradtan, mint ahogy lefeküdtél.
Ugyanazokat a rutinfeladatokat végezni minden nap, és közben pozitívan kell gondolkodni... De mire gondoljak, ami pozitív, amikor semmi nincs az életemben, ami pozitív volna?
És itt a második titok: DE VAN!
Ha elkezded szélesíteni a látókörödet, és nem lefelé nézel, magad elé egy méterre, a földre, hanem feljebb emeled a tekintetedet észre fogod venni: süt a Nap. Egy fekete bogárka hátán megcsillan a fénye. A fűszálon ott ragyog a harmat. A macskád, a kutyád úgy néz rád, mint Istenre. A buszon, villamoson elgyönyörködsz egy csinos nőn, egy jóképű fickón. Ne átallj felnézni az égre, mennyire gyönyörűek a felhők. Nem baj, ha nem értik a szembejövők, hogy miért bámulod az eget. Mit számít ki mit gondol?
Lélegezz mélyet.
Mosolyogj rá egy emberre az utcán.
De könyörgöm, ébredés után ne kapcsold be a rádiót, a tévét, mondván, hogy nem tudsz másként felébredni! Hidd el nekem, hogy de! Kelj fel fél órával korábban, oly mindegy, hiszen így is, úgyis fáradt vagy, ez a fél óra nem segít már rajtad. Főzz egy nagy bögre kávét - lightosra, vagy lehet, hogy inkább koffeinmenteset -, bújj vissza az ágyba, és ne gondolj semmire.
Csak lélegezz, be és ki, és ne törődj most semmivel.
Lazíts.
Ne rohanj, hisz van fél órád.
Mond magadnak: ma újrakezdem az életem, ma csupa jó dolog fog történni velem.
Csak próbáld ki!
Tűzd ki magadnak célul, hogy egy hétig minden reggel így fogsz kelni.
Ha "nem jön be", hagyd abba, és szenvedtesd magad tovább, úgy, ahogy eddig. Hiszen senki sem oldhatja meg a problémádat csak te, de addig te sem, amíg az a problémád, hogy nem akarod megoldani a problémádat.
De ha úgy érzed, hogy csak egy iciripicirit is jobb kedvvel indul a napod, folytasd.

Megjegyzések

  1. Nagyon felemelően írtál megint erről :) Amikor elkezdtem a vonzás törvényével foglalkozni, egyszerre kinyílt előttem egy tér, egyszerre elkezdtem megismerni az embereket, jobban odafigyelni rájuk. Sokszor néznek "hülyének" az emberek, nekem azt kellett megtanulnom, hogy ezt a képességemet ne veszítsem el. Mindenkinek mást ad a vonzás törvénye, s ez a szép benne. Néha dühítően rendkívüli módon le tudnak dolgok húzni, de akkor megálljt parancsolok, s elkezdek figyelni önmagamra. Na ezt is borzasztó nehéz volt elismernem, felnyitnom saját szemem s nap mint nap figyelni rá, figyelni önnön érzéseimre... S még nincs vége a tanulásnak... :) Zsuzsa

    VálaszTörlés
  2. Soha nem lesz vége a tanulásnak! :) Erre készülj, és akkor nem ér váratlan meglepetés, sem elkeseredés, sem a tökéletlenség érzése... minden nap újat tanulunk életünk végéig. Aztán lesz egy kis nyugi, mert tanulni csak emberként tudunk. Ezért jövünk aztán ismét vissza, hogy tanuljunk. És ez így megy, amíg világ a világ... :) Illetve, amígy mesterré nem válsz.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Karma

Sötétség, Sátán, Lucifer, Ördög

A segítőnek ki segít?