Barátság

Ha elhagy a barátod, ne bánd.
Tudd, hogy életednek abban a szakaszában, amíg a barátságotok tartott, a kezdettől, a végéig, neked éppen akkor, abban az időben, adott fejlődési szakaszodban arra volt szükséged, hogy őt legyen melletted. Hogy támogasson, inspiráljon, és hinni tudd egy picit, hogy megtaláltad az IGAZ barátságot, megnyugtassa szédült elmédet, hogy ez mostmár mindig így marad, és ebben a megnyugvásban, lecsendesült elméd nyugalmában pontosan azokat a megoldásokat találd meg a segítségével a problémáidra, amire neked, akkor, ott szükséged volt.
Az mindegy, hogy évekig, hónapokig, vagy csak néhány hétig tartott a barátságotok.
A találkozások sosem véletlenek, minden kapcsolatot a karma szálai szőnek át. Ha fájdalmas volt az elválás, mert megbántott, vagy megbántottad, kérj tőle bocsánatot, és hidd el, hogy ő is ezt teszi, kimondva, vagy kimondatlanul. Mert ha haraggal váltatok is el, a lelke és a te lelked is pontosan tudja, hogy akármennyi fájdalmat, bántást okoztatok is egymásnak szavakkal, egy másik szinten a lelketek találkozik, és egyesül a szeretetben. Ez így van, akár hiszel benne, akár nem. A
mit pedig egymásnak adtatok, azt úgysem lehet kitörölni, az benne van az életedben, az segített a fejlődésedben, nélküle sem lehetnél ott, ahol ma vagy. Kívánj neki tiszta szívedből minden jót, amit csak az életében elérhet. Kívánd neki, hogy minden vágya teljesüljön, és köszönd meg neki, amit kaptál tőle. Persze jobb békével elválni, de ez nem gyakran sikerül. Az ember már csak így van összerakva, sértődések, harag, irigység az egó játszmái végtelen számú variációs lehetőséget kínálnak. És nem is vagyunk egy tudatminőségben. De így tanulunk egymástól magunkról.

Megjegyzések

  1. Nagyon szép amit írtál. Én azt gondolom, hogyha szeretsz valakit mondjuk egy barátot az életben, akkor annak mindíg helye lesz a szívedben. Ha úgy alakul, hogy nem fizikai szinten, akkor a lélek és a szellem szintjén mindenképpen. Az igazi lélektárs tanít is az elfogadásra, a megbocsájtásra, a szeretetre mindenképpen. Hogy mit jelent szeretve lenni és viszontszeretni. Azt hiszem én is most tapasztaltam meg, hogy valami ilyesmit jelenthet a feltétlen szeretet.

    puszi
    Mirtill

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Így legalább tudod, hogy tán egy perc harag volt bennem, a többi fájdalom, szomorúság, sírdogálás, aztán elengedés, de folyamatos nyomon követés... :) szeretlek és szerettelek. :)

    VálaszTörlés
  3. " A világ minden bölcsessége sem ér fel egy igaz baráttal !"

    - ezt egy szerencsesütiben találtam egy tanfolyamon.....-

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép amit írtál, azt hiszem, hogy az utolsó mondatokat leírom a pozitív gondolataim közé, az elengedéssel még gondjaim vannak, de gyakorlom, csak lehet, hogy a másik fél is gyakorolja, s néha találkoznak érzéseink... Zsuzsa (K.)

    VálaszTörlés
  5. Elengedésről, megbocsátásról találsz írást a későbbiekben! Próbáld ki! :)))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Karma

Sötétség, Sátán, Lucifer, Ördög

A segítőnek ki segít?